8000 redan sålda

den fjärde april då Djurgården möter solna ser ut att bli en riktig publikfest. Med mer än en månad innan derbyt har 8000 biljetter redan sålts.

- Tanken är att vi ska kunna spinna vidare på den matchen, både vi och AIK och få igång en bra trend, säger Thomas af Geijerstam till eurosport.se.

Tänk vilket perfekt tillfälle det vore för Djurgården att fira sitt 120 års jubelium som världens finaste klubb! AIK som dumt nog valde att fira sitt jubelium i globen, tyckte jag själv blev misslyckat. För lite med folk, dålig match, och AIK och hockey har aldrig heller gått ihop..

Men Djurgården kan nu göra ett enormt tifo med ett fullsatt råsunda 30 000 galna blåränder.

- Vi har sålt 8 000 biljetter hittills. Det är mer än vi hade trott. Framförallt är det i klackarna vi har sålt, i båda klackarna

Längtar något enormt till den 4 april!


Hellquist klev fram som hjälte

Philip Hellqvuist klev fram i slut minuterna när Djurgården vann med 2-1 mot ett vitryskt lag igår eftermiddag. Highlightsen som jag kunnat se så tycker jag ändå att djurgården har kapacitet till att föra ett bra spel och att Kimmen verkar vara på gång. Känns bra att deb yngre genarationen kliver fram. Tror och hoppas han får mycket speltid iår och killen självförtroende verkar det inte vara något fel på efter utagning till P-92 Landslaget och speltid i samtliga träningsmatcher. En rolig sak att tillägga är att det såg ut som den finländska mittbacken Jani Lyssiki har rakat skallen.. oväntat. Highlightsen från matchen kan du se här http://www.dif.se/diftv/default.asp?id=926



ny ordförande för jk

Djurgårdens supportergrupp Järnkaminerna, har fått en ny ordförande vid namn Micke Nylander. Under tisdagens årsmöte valde man en ny ordförande och majoriteten vaalde Micke. 

– Det känns jättebra. Även om det var väntat, jag var ju valberedningens förslag, så var det lite nervöst. Det var skönt när det var klart, säger Micke Nylander.


2-2 mot bp

Djurgården får oavgjort för fjärde gången i år, i en stel träningsmatch mot BP på Bosön.
En trög första halvlek som följdes av en allt mer fartfyld andra. Men 2-2 säger att blåränderna fortfarande är obsegrade under fotbollssäsongen 2011. Låt oss vare det tack!


startelvan mot bp

Idag så möter blåränderna Brommapojkarna i säsongens 4 träningsmatch, ute på bosön. Djurgården ställer upp med följande lag.

Målvakt: Pa Dembo Touray

Backar: Kebba Ceesay - Gale Agbossoumonde - Jani Lyyski - Daniel Jarl

Mittfält: Christer Youssef - Joel Perouvo - Kasper Hämäläinen - Joakim Alriksson

Anfall: Teferi Tedla - Daniel Sjölund (släpande forward)

Bänk: Tommi Vaiho, Danilo Kuzmanovic, Philip Sparrdal Mantilla, Philip Hellquist, Petter Gustafsson, Calle Björk, André Calisir

Frånvarande: Joel Riddez och Kennedy Igboananike dras med lättare skavanker och vilas därför som en försiktighetsåtgärd. I övrigt är Joona Toivio och Emil Bergström inte tillgängliga för spel på grund av sjukdom medan Mattias Jonson och Sebastian Rajalakso är lårskadade.
Johan Oremo (korsbandsopererad) och Yosif Ayuba (blodpropp) är givetvis inte heller aktuella.

Djurgården brukar faktiskt ha svårt mot BP men tippar på en 2-0 vinst. Kan tillägga att hockey krigarna från hovet tog en skön vinst mot HV igår också, bra jobbat!!


DIF FÖRSTÖRDE FESTEN

Djurgården gav en fin present till AIK när blåränderna som väntat slog råttorna efter en lång och tät match. Matchen gick till straffar och det var till slut blåränderna som drog det längsta stråt!

Mot en säker slutspelsplats, underbart!


10 minuter kvar!

Nu återstår det bara 10 minuter kvar till nedsläppet mellan Djurgården - råttorna. Som bekant så fyller Aik 120 år idag och Djurgården ska göra allt för att förstöra deras fest. Vi har ju faktiskt förstört för dom förr. 1976 då Aik fyllde 85 år som idrottsförening, så mötte dom djurgården och då vann djurgården med 12-3.
Ska vi göra en repris?




kennedy tremålskytt när dif slog helsingfors

Djurgården tog sin första seger för året då man besegrade HJK Helsingfors med 3-2. Djurgårdens tre mål gjordes alla av den snabbe nigerianen Kennedy Igbonannike.

– Det gick väldigt bra idag. Jag jobbade hårt och det gav utdelning, sa Kennedy i en intervju efter matchen.

Detta var en skön seger måste jag säga. Om det inte hade blivit vinst nu hade jag blivit orolig men att kennedy leverar och att Djurgården slår Finlands bästa lag glädjer mig. Hoppas på en bra fortsättning nu.


skön intervju av tysken

Hittade en riktigt go intervju med gamle Djurgårdsspelaren Jan Tauer som jag inte tror någon glömt bort. Det är svenskafans som publicerade denna artikel i höstas.

Läs & njut!

Vi är fyra personer som i hällande regn följer träningen. Jag är den enda som inte röker. De andra har blickarna riktade mot anfallarna i mitten som nöter avslut. Själv tittar jag bara mot den bortre sidan av planen där VfL Osnabrücks enda långhåriga spelare springer och överlappar.
Jan Tauer. Tauer of Power. Janne Tauer Beckenbauer.
I våras var den 27-årige vänsterbacken med och spelade upp Osnabrück i andraligan. I den gör nykomlingen nu ganska bra ifrån sig, men Tauer står utanför laget.
Han har en förklaring till det.
- Jag har haft en inflammerad häl men snart är jag tillbaka, säger Tauer. Och då tar jag så klart plats. Så många poäng som jag ordnade till laget i våras.
Christian Detloff, sportreporter på tidningen Osnabrücker Nachtrichten, har en annan förklaring.
- Skadad? Så är det inte. Tauer är helt enkelt för långsam för andraligan. Men fansen gillar honom ändå. Jag har förresten sett några konstiga klipp på You Tube från hans tid i Sverige. Vad hände där egentligen?
Det ska Jan Tauer nu själv få berätta om.

Efter träningen går jag och Jan Tauer (klädd i mysbyxor och munkjacka) till hans favoritrestaurang i centrala Osnabrück. Han bor i närheten, tillsammans med sin svenska flickvän Elisabeth Alm och den 10 månader gamla sonen Travis. Travis Tauer föddes samma dag som Djurgården spelade den första kvalmatchen mot Assyriska förra hösten. Jan var med på sjukhuset - och tog sen en taxi till Södertälje Fotbollsarena dit han anlände precis i tid för att hoppa in i den 36:e minuten.
- Så fort matchen var slut åkte jag tillbaka till sjukhuset. Sen tränade jag ingenting inför den sista matchen, ändå spelade jag från start och gjorde mål. Den veckan slår allt i mitt liv. Och då har jag ändå varit med om en del.
Kvalvinsten mot Assyriska blev också Jan Tauers sista match för Djurgården. Hans vanligtvis så goda humör försvinner när han talar om det.
- Jag ville verkligen vara kvar. Jag älskar Djurgården. Att köra där på vänsterkanten när fansen ropar på mig så att jag blir helt vild... fan, vad jag saknar det! Men Stefan Alvén ville inte ha mig. Jag fick inte ens säga hej då till fansen.
Zweite Bundesliga är förmodligen bättre än allsvenskan. Och Jan Tauer tjänar betydligt mer pengar i Osnabrück, där han dessutom har en personlig supporterklubb. Ändå talar han länge och nostalgiskt om åren i landet han inte visste särskilt mycket om när han kom 2007.
- Jag drömmer om att få spela ett till derby mot AIK. Men då måste Dif byta sportchef, haha. Och får jag inte spela ett till derby vill jag i alla fall vara med i klacken.
Jag frågar om han kan tänka sig att spela i en annan allsvensk klubb.
- Nej, bara Djurgården. Fast Syrianska gillar jag! Jag lärde känna flera syrianer i Stockholm. När vi hade slagit Assyriska var de överlyckliga och jag levde som en kung. En gratis kebab där, en gratis klippning där... Syrianska skulle jag kunna spela i.
Du vet att de är på väg upp i allsvenskan?
- De ligger trea, va? Spännande. Du vet, jag är inne på SPORT-Expressen och Sportbladet på nätet varje dag och följer vad som händer i svensk fotboll. Det är kul att det går bra för Djurgården nu, även om de förlorade mot Åtvidaberg. Se till att de behåller Rajalakso i startelvan. Han är viktigare än vad många tror.

Jan Tauer gillar att prata. Och han gör det oftast med humor och med en värme som är ovanlig bland fotbollsproffs. Han ställer också minst lika många frågor till mig som jag gör till honom.
- Hur är de nya tränarna i Djurgården? frågar han till exempel.
Ja, de...
- Är de inte väldigt tråkiga? I de intervjuer jag har sett med dem säger de ingenting. Jag håller på att somna varje gång. Det är som en dålig skiva som går på repeat.
Den tränare i Djurgården som Jan Tauer gillade bäst var Siggi Jónsson. Med Siggi kunde man skoja. Och han kunde fotboll. Betydligt sämre minnen har Jan av Zoran Lukic och Andrée Jeglertz.
- De var fel tränare för Djurgården. Och de tyckte helt olika saker, kunde aldrig komma överens. Och du vet, när folk säger olika saker till mig blir jag bara aggressiv och slutar lyssna.
Att vara aggressiv är också Jan Tauers spelstil. Han tror att det var därför han fick en så speciell relation med många djurgårdare.
- Jag var ju lite galen, säger han. Och ofta fick jag andra spelare att bli helt vansinniga på mig. Erkan Zengin och Kenny Pavey var alltid lätta att få ur balans. Och en gång råkade jag tackla domaren efter matchen så att jag blev utvisad. Oh, det var galna år. De bästa i mitt liv.
Jan berättar att hans flickvän inte trivs så bra i Osnabrück och längtar hem till Stockholm. Det är bara en anledning till att han tror att han återvänder en dag, helst för att spela fotboll.
- Jag har så många fina minnen från Sverige. Visste du förresten att jag träffade Zlatan en gång? Det var på Café Opera. Han kom fram och frågade om jag var kvällens DJ. Hahahaha! Det var väl håret.

Efter lunchen visar Jan Tauer mig VfL Osnabrücks arena. Han säger flera gånger hur synd det är att jag inte hinner stanna och se en match.
- Kom ner en annan gång så fixar jag biljetter. Kom en fredag. Så kanske vi kan åka till Twente tillsammans nästa dag och se Emir Bajrami spela? Hör bara av dig! Och hälsa alla djurgårdare.
Min andra långa intervju med Jan Tauer är slut. Förra gången satt vi på Rosendals trädgårdar och mitt starkaste minne från den är en liten flicka som kom och sålde majblommor. Jan ville gärna ha en. Och försökte betala med en tusenlapp.
Djurgården är nu ett klart bättre fotbollslag än när Tauer senast var där.
Men nog fan var det roligare när tysken härjade på vänsterbacken.


laget mot HJK HELSINGFORS

Dagens match mot HJK Helsingfors blir blåränderna tredje träningsmatch iår. Än har ingen seger blivit, ikväll kanske blir första? Djurgården startar med det starkaste laget hittills i år.

Startelvan:

Dembo Touray

Kebba Ceesay  - Joona Toivio  - Gale Agboussomonde - Joel Riddez

Sebastian Rajalakso - Philip Hellquist - Kasper Hämaäläinen- Daniel Sjölund

Christer Youssef

Kennedy Igboananike

Daniel Sjölund kommer att spela den första halvleken, Christer Youssef kommer att spela första 30 minuterna.

På avbytarbänken:

Tommi Vaiho
André Calisir
Jani Lyyski
Daniel Jarl
Petter Gustafsson
Joel Perovuo
Sasa Matic
Emil Bergström
Teferi Tedla


divide and rule!

Djurgården ställs mot AIK på tisdagen i det sista stockholmsderby i elitserien i år. Det är AIK som är hemmalag och som alla säkert vet så kommer dom passa på att fira 120 års jubelium som sveriges mest pinsamma klubb. AIK-tifo har utlovat ett enromt arrangemang som kommer krossa allt som tidigare gjorts. Frågan är om det kommer funka eller om packet än en gång misslyckas.

Djurgårds supportrarna skall göra allt för att förstöra råttornas fest, något som jag inte tror kommer bli några större problem. 1000 Blårandiga suppotrar kommer hoppa, skrika och heja fram sitt lag ända fram till vinst. Vi ska göra gnagets grav några centimetrar djupare. Om Djurgården lyckas vinna så ser det verkligen mörkt ut för solna laget som än en gång verkar hamna i kvalserien.

Men 50 sittplats billjetter finns fortfarande kvar att köpa, se länken nedanför. Så det är "först till kvarn" för den som vill se DIF än en gång vinna över packet från solna som vi inte kommer få se på ett par skridskor på väldigt väldigt länge...

http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=7960





Dif nollade i finland

Ett reservbetonat DIF fick bara 0-0 mot finska FC Flora under torsdagen. Som sakt så fattades många startspelare men enligt tränarna så visade ändå Djurgården upp en bra sida och ägde större delen av spelet. Den nya mittbacken Gale imponerade dessutom. I morgon möter blåränderna HJK Helsingfors som är regerande mästare i Finländska ligan. Får se vad vi bjuds på då!

 

DIF I FINLAND

Djurgården har nu tagit sitt pick och pack och åkt över östersjön för att vara på läger i Finland i några dagar. Redan ikväll så spelar dom sin första match då man möter FC Flora. Klockan 18:30 svensk tid så spelas matchen och blåränderna ställer upp med följande spelare.

Målvakt:
Tommi Vaiho

Backlinje: Petter Gustafsson, Gale Agbossoumonde, Jani Lyyski, Joel Riddez

Mittfält: Teferi Tedla, Joel Perouvo, Emil Bergström, Sebastian Rajalakso

Anfall: Mattias Jonson, Kennedy Igboananike

Bänk: Pa Dembo Touray, André Calisir, Danilo Kuzmanovic, Daniel Jarl, Rtawi Mecconen, Kebba Ceesay, Philip Hellquist, Philip Sparrdal Mantilla, Trimi Makolli.

Enligt tränarna kommer det att ske en hel del byten under matchens gång.


Man kan observera att dom två nyförvärven Gale Agbossoumonde och Teferi Tedla startar. Det finns också ett intressant innemittfält bestående av Emil Bergström som imponerade senast i matchen mot Vasalund, och Joel Perouvo som har mycket att bevisa och känns som en av kandidaterna till att ta en plats på mittfältet i år.

Återkommer med resultat med mera.



BLÅRÄNDERNA OCH GALE ÖVERENS

Idag så kunde man med glädje läsa att Djurgården och den Amerikanska landslagsbacken Gale agbossoumonde är överens om ett låneavtal som sträcker sig över sex månader. 


- Vi är överens ekonomiskt med Gale om hans lönevillkor. Nu är det bara smådetaljer som återstår för ett sex månader långt lån, avslöjar Djurgårdens manager Stefan Alvén till Fotbollskanalen.se.

Denna övergång trodde jag länge inte skulle bli av på grund av DIF's ansträngda ekonomi men nu verkar ju affären gå i hamn. Oehört viktig värvning, tror Gale kommer bli en av nyckelspelarna i blåränderna i år. Tänk er själva en backlinje bestående av Kebba Ceesay, Toivio, Gale och Riddez. Spelare som står för styrka, snabbhet och bolltrygghet. Känns då som att föreningens mål om att minska antalet insläppta mål är rimligt.

Denna nyhet gjort min dag helt klart, låt oss skåla!



målskytten erbjuds kontrakt

Den provspelande Vasalund talangen Teferi Tedla fick spela hela matchen mot Vasalund, det tackade han för genom att sätta dit 1-0 och även göra blårändernas första mål 2011. Teferi Tedla gjorde en bra match enligt dom bägge tränarna och Djurgården vill se mer av yttermittfältaren. Enligt uppgifter ska klubben redan ha bestämt sig för att erbjuda Tedla ett kontrakt. 

- Han tränar med oss till mitten av mars med oss. Men tanken är att han kommer att vara med oss under våren, säger Stefan Alvén i en intervju med Fotbollskanalen.se.

Jag är glad över att han erbjuds kontraktet. Han har varit många gånger i Djurgården och provtränat men aldrig riktigt fått chansen. Tror att han kan vara pusselbiten på mittfältet som saknas. Han har en modern spelstil som är intressant. Han gillar också att utmana en mot en.

Tror att Teferi utan tvekan kan bli en publikfavorit innanför Stadions murar. Tänk er själv ett mittfällt bestoende av en Rajalakso i form som springer på högerkanten, spelskickliga Sjölund och Kasper Hämäläienen i mitten och en snabb och villig Tedla på den andra kanten. Känns intressant.



- Jag hoppas att de sett tillräckligt av mig, att det räcker för att få ett
kontrakt, säger Tedla.



CALLE FRÅN START I SIN dEBUT

Calle Björk fick ett sent besked om att han skulle med P92 landslaget till La manga på träningsläger. Idag klockan 13:00 så får han debutera i den blågula tröjan för första gången, och dessutom från start på topp tillsammans med Malmö ff's supertalang Dardan Rexhepi som avgjorde för MFF i skånederbyt mot Helsingborg i höstas.

Joakim "Kimmen" Alriksson finns med på bänken och lär troligtvis få hoppa in senare i matchen. Två matcher till ska spelas senare i veckan så dom bägge Djurgårdarna lär få tillräckligt med speltid. 

Djurgårdens framtid önskas lycka till!


 
 


Supporter slipper straff

2009 var året då Djurgården precis klarade sig kvar i Allsvenskan tack vare hjärta, vilja och oss supportrar. Vi fick följa ett krampaktigt kval där Mattias Jonsson fixade det Allsvenskan kontraktet i sista minuten. Men lika stort samtalsämne var den supporter som slog till en Asyrisskaspelare efter matchen då publiken stormade planen av glädje.

Den 36 åriga så kallade "supporten" attackerade Assyriskaspelaren bakifrån och åtalades senare för misshandel med hjälp av tv-bilder. Men då tv-bilderna inte är tillräckligt tydliga för att kunna ge ett 100 procentigt rätt svar, så döms han nu snart två år senare endast för brott mot ordningslagen då han sprungit in på planen. 36-åringen slipper dessutom straff helt och hållet då han senare dömts för allvarligare brott i Solna tingrrätt och fått skyddstillsyn, enligt Metro.


oavgjort inför 1252 personer

Oavgjort blev det i Djurgårdens första match 2011. En match som Djurgården borde avgjort i första halvlek. Den provspelande mittfältaren Teferi Tedla gjorde så DIF tog ledningen i matchen efter en kvart in i första halvlek men precis innan paus så kvitterade vasalunds Emil Johansson och 1-1 blev även slutresultatet.

– Första halvan av halvleken är OK, sa DIF-tränaren Lennart Wass. Trots resultatets ringa betydelse i träningsmatcher grämdes han en aning.


Oavgjort mot Vasalund låter inte helt okej mina öron. I åtanke kan man samtidigt ha att nyckelspelare som Sjölund och Youseef inte var med. 

För att tänka positivt, så startar vi inte sämre än AIK, som igår spelade 1-1 mot västerås.


"Mot ljusare tider!"

 


TRUPPEN MOT VASALUND

Följande spelare är uttagna i morgondagens match mot sammarbets klubben Vasalund!

Christoffer Matwiejew
Tommi Vaiho
Joona Toivio
Petter Gustafsson
Jani Lyyski
Kebba Ceesay
Joel Riddez
André Calisir
Danilo Kuzmanovic
Daniel Jarl
Rtawi Mecconen
Emil Bergström
Philip Sparrdal Mantilla
Kasper Hämäläinen
Joel Perovuo
Salle Matic
Teferi Telda
Kennedy Igboananike
Mattias Jonson
Sebastian Rajalakso
Trimi Makolli

Matchstart 13:15 på Skytteholms IP.


Uppmaning!

Vill bara tipsa om att läsa på Djurgårdens supportergrupp "Fabriken" hemsida som jag länkade för några inlägg sen! Mycket intressant läsning om deras idiela arbete för klubben i deras hjärta. Flaggguide, bilder och andra intressanta nyheter finns där!

I morgon väntas Vasalund men förhoppningar! På återseende.



Ny skada för sjölund

- Nej, vi tar inga risker, säger tränaren Lennart Wass.

Som så många gånger förr så dras Daniel "Daja" Sjölund med en skada. Därför kan han inte delta i helgens träningsmatch mot Vasalund. Ett tung avbräck för Djurgården som även saknar Christer Youssef i truppen.

- Han kommer nog att spela i Finland nästa helg i stället. Han sprang på bra idag och har stegrat upp träningen rätt bra. Men han och Christer Youssef kommer att vila i helgen, säger tränaren Lennart Wass till FotbollDirekt.se.
Tur att detta än så länge bara är träningsmatcher. Utan den minsta tvekan så är Sjölund den största nyckelspelaren i blåränderna. Viktigt att han är i matchform när serien väl rullas igång den 4 april.
Fortsättning följer!

bra jobbat!

Måste bara skicka över en hälsning till våra krigare på hovet som slåss för en slutspelsplats, som idag slog bortastarka Färjestad med hela 5-1! under en lång stund stod det hela 5-0. Bra jobbat!

"Framåt kämpa Djurgården vårt blårandiga lag!"

klacken stor.jpg

Haginge klar för Örebro

Nu är förhandlingarna klara, idag stod det klart att Djurgårdens högerback Patrik Haginge lämnar blåränderna för fjol årets tredjeplacerade Örebo. Haginge som tidigare spelat i Örebro hann med att göra 53 matcher i Djurgårdens tjänst.

 - Det är givetves den hösten som jag kommer att minnas bäst från tiden i Djurgården. Jag har trivts väldigt bra i Stockholm och DIF men fotbollsmässigt har det varit mycket upp och ner för mig, jag har ju fått begränsat med speltid men det beror ju på att jag inte presterat tillräckligt bra när jag fått chansen, förutom förra hösten säger Patrik i en intervju till DIF.se

Även om Haginge aldrig vann en plats i mitt hjärta så önskar jag han all lycka i framtiden.


Tovio och Kasper uttagna till landslagstruppen

Kasper som så många gånger förr är nu uttagen till det finska landslaget som den 9 februari ska till Belgien för att spela landskamp. Men denna gången får Hämiläienen sällskap på finlandsfärjan. Mittbacken Joona Toivio är också uttagen till landslaget och dessutom för försa gången i sin kariär. Önskar dom all lycka! 


GUDETTI?

Jag tror inte någon har glömt spekulationerna från förra årets sillly season då det ryktades länge om att Manchester City forwarden John Gudetti var på väg till Djurgården. Nu går expressen ut med jätte nyheten om att det kan vara på gång igen. En jätte lön på 300 000 kr månaden sägs Gudetti blivit erbjuden av stockholmarna.

Finns det en chans att affären kan bli realistisk? Just nu känns det inte så. Gudetti som var på väg in i matchen i helgen för Manchester City i FA Cupen då laget mötte Notts County. Dock kvitterade City precis innan och därför släpptes svensken aldrig in på planen. Hans kontrakt går även ut i sommar med storklubben. Men om affären skulle visa sig vara aktuell skulle jag hoppa av glädje. John Gudetti och Kennedy framåt hade känts ganska bra..


RSS 2.0