ÄNTLIGEN!

Efter månader utan en hemsida så har äntligen Djurgårdens supportergrupp "Fabriken" en hemsida igen. Eller ärligt sakt en blogg. Nu kan man äntligen få läsa om var, hur och när dom jobbar.
Klicka på länken för att komma till sidan. http://fabrikenstockholm.wordpress.com/


Förövrigt hoppas jag verkligen att dom två provspelarna Gale agbossoumonde och Erit Terifa erbjuds kontrakt inom kort. Det vore galant med två fräscha spelare i dessa tider. Samtidigt rinner sakta tiden iväg då den trista månaden Januari snart passerat.  Vi får se vad det leder till.





Kimmen debuterar

Joakim "Kimmen" Alriksson får nu äran att följa med P92 landslaget till la manga där en minitunering ska spelas. Joakim som förra året fick debutera i allsvenskan ska nu ta klivet in i P92 landslaget.

- Det känns otroligt skönt att komma med i laget, jag har varit med på alla läger men inte fått spela någon landskamp tidigare. Först Allsvenskan och nu landslaget, det ger självförtroende och det känns som om det går väldigt bra för mig med fotollen just nu, säger Joakim i intervju på DIF.se.


Jones Kusi Asare återvänder

Den gamle målsprutan Jones Kusi Asare återvänder till Sverige igen efter några år i danska ligan, men denna gång inte till Djurgården utan superttan laget Assyriska FF. Jag hade så gärna sett han i Djurgårdens anfall nästa säsong men den drömmen uteblev. En besvikelse för min del. Ska försöka följa hur det går för han i supperettan, han har en skön spelstil på alla sätt.

 Men vem vet, en vacker dag återvänder kanske "vrakdödaren" till Blåränderna? Framtiden får utvisa helt enkelt.


uppförsbacke för Ayuba

I dagarna fick Ayuba beskedet att han blir borta i sex månader från fotbollen efter att han fått en blodpropp i vaden. Ayuba som har haft en tung tid i Djurgårdströjan. Han kom till klubben sommaren 2009 men har fått begränsat med speltid sen dess. Dock är han fortfarande ung och har lång tid kvar att utvecklas. Hoppas han är igång så snabbt som möjligt för han är en lovande ytterback som jag tycker om.

 

"Finns inga gränser"

Stefan alven berättade tidigare idag till fotbollskanalen att en 10onde plats i allsvenskan inte ska återupprepas. Han säger också att det inte finns några gränser. Med dom orden känns det som att topplagen får akta sig, eller? Djurgården tog faktiskt poäng mot topplagen förra året. Lag som Örebro, Malmö, Helsingborg, Elfsborg, vilket tyder på att det finns kapacitet.

-Vi måste bli mindre ojämna. Och då blir förvarsspelet oerhört viktigt. Rättar vi bara till det så har vi har alla möjligheter. Det finns inga gränser för oss den här säsongen säger sportchefen Stefan Alven.



Haginge allt närmare en Örebrotröja

Under en längre tid har det gått vilda disskusioner kring en eventuell flytt för backen Patrik Haginge. Sweichiska klubbar har velat ha djurgårdaren men nu ser en flytt till en annan allsvensk klubb mer aktuell ut. Närmare bestämt till Örebro där Haginge tidigare i karriären spelat. Örebro som i nuläget är i behov av rutinerade nyförvärv, efter att flera meriterade spelare lämnat klubben.

- Samtal pågår med Örebro. Klubbarna (Djurgården och Örebro) jobbar på en lösning. Förhoppningen är att han ska få en nystart i sin karriär, säger en källa till FotbollDirekt.

Djurgården som har tuff konkurans på backplatserna kanske inte är i största behov av Patrik Haginge. Fler backar sägs dessutom vara på väg till blåränderna, så en flytt för Haginge känns nog som ett bra alternativ för hans del.

   



FIVE THINGS...

Fem saker som bör förbättras under 2011.

1. PASNINGSSPELET - Jag skulle uppskatta ifall jag fick se DIF rulla ut ett annat lag.  Helt enkelt vinna bollinnehavet och matcher. Som dom kunde göra mellan 2002-2007. Något som hände allt för sällan under 2010 års säsong. Dom kanske inte hade spelar matreialet? För många orutinerade? Kanske? Inget dom kan skylla på i år iallafall!

2. KANTSPELET - Nu när vi förlorat vår kontroversiella ytter Sharbel Touma så behöver vi en ersättare. Finns han redan i truppen, eller behöver styrelsen öppna plånboken? Sharbel som tillsammans med kennedy Igbonanike stod för 90 procent av Djurgårdens offensiv enligt mig, har en stor lucka som behövs täckas inom kort.

3. INSLÄPPTA MÅL - Djurgården som släppte in 42 mål förra säsongen måste putsa till den siffran! Endast 3 lag som var sämre på det än blåränderna. En av anledningarna till detta är att man använt sig av 511 olika kombinationer i backlinjen.  Lennart wass och Carlos Banda har lagt ner mycket tid på just försvarsspelet under försäsongen. Hoppas på resultat! 

4. PUBLIKSIFFRORNA - 60 000 gillningar på Facebook, men 5 000 på matcherna... kom igen! Just nu säljs det färre säsongkort än förra året vid samma tid. Publikansvariga för Djurgården har sagt att dom hoppas på 30 000 i premiären mot derbyt, och sedan 10 000 som snitt på Stadion... Vi får väl se vad det leder till.

5. ARENABYGGET - Allt detta snack, snälla låt det bli av!


Klaga är så lätt att göra, det kan alla göra utan konstigheter. Att visa resultat är en helt annan femma. Förhoppningsvis tror jag DIF lyckas få förbättring iallafall på fyra av dessa punkter under 2011. Ser med glädje framemot denna säsong!







AIK gör marknadsföring av DIF

Måste bara säga att jag kan inte sluta skratta åt hela den här röran. Gnaget gör det igen!
Klicka och läs länken nedanför!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article8439401.ab


Hahahaha!


spekulationer kring 2011

Silly season är i fullgång men knappast för oss djurgårdare. Djurgårdens styrelse har själva gått ut och sakt att inga nyförvärv är aktuella för klubben. Alla pengar går till ungdomssatsningen, något som låter vettigt i dessa tider. Men ett eller två nyförvärv skulle knappast vara fel. Med andra ord... det behövs! 

låt oss gå igenom laget i nuläget och vad som behövs. 

                                        Pa dembo touray

                      Kebba Ceesay, nyförvärv, Toivio, Riddez 

                nyförvärv,  Hämäläinen, sjölund, rajalakso/youssef

                                     Igboananike, nyförvärv


Målvaktsidan: Ser bra ut. Dembo har flera säsonger i DIF tröjan och är en mycket meriterad målvakt med rutin. Mycket viktig för att laget ska fungera. Visst, han gör ett antal tabbar varje år men har en högsta nivå, högre än flertalet målvakter i Allsvenskan!

Backlinjen: Joel Riddez känns bra att ha som vänsterback kommande säsong. En säker spelare som har ett bra spelsinne. Viktigt nyförvärv. Kebba hade en bra säsong i fjol och fortsätter trumma på på högerkanten med förhoppningsvis fler offensiva utflykter än tidigare. Toivio hade en bra debut säsong i Djurgården och klarade absolut alla förväntningarna. Något som hans lagkompis, den andra mittbacken Jani Lyssiki inte gjorde. Det vill säga att en ny mittback behövs!

Mittfältet: Centraltanken Kasper Hämäläinen och Daniel Sjölund känns tryggt. Två spelskickliga spelare som kan vända matcher. Mycket bra sammarbete visade dom bägge finländarna prov på under förra säsongen. Får hoppas det fortsätter. Rajalakso som gjorde en helt okej säsong har vi att tillgå på högerkanten. Christer Youssef lika så. Christer som sägs vara på uppgång kan ha möjlighet att knippa den positionen, förre rajalakso. Framtiden ger oss svaret. Men om man vrider huvudet till andra kanten ser det tomt ut. En ny, snabb, spännande yttermittfältare saknas och bör inskaffas. Kanske Tedla Terifa som provtränar med Djurgården för tillfället, tar den platsen? 
 
Anfallet: Kennedy som inte fick alls så mycket speltid som han förkännade förra säsongen, hoppas jag är given nu. Snabb, teknisk, bra skott. Det som krävs för att lyckas. Han är fortfarande ung och kan utvecklas. Hoppas på att han tar stora kliva nästa säsong! På den andra forward positionen saknas en spelare. DIF profilen Mattias Jonsson har gått ut och sagt att han satsar på att spela 25 matcher denna säsong. Något jag ser som omöjligt. Oremo är allt för sällan spelklar för att ha som förstaval. Så även där borde DIF se över ett eventuellt nyförvärv.
Kanske en stor stark target, som kan ta emot bollen på bröstet medans Kennedy Igbonananike springer i djupled?


Frågorna är många och svaren är än så länge få.





 


En lämnar, en står kvar

Idag blev det klart att anfallaren Charles Simba lämnnar Djurgården efter ett år i U-21 truppen.
"Det lutar åt att jag spelar i Vasalund nästa år", berättar han i en interljuv på Dif.se. 
 Lite tråkigt tycker jag som ändå trodde att han en dag kunde bli en riktigt bra spelare i Djurgårds tröjan.

Samma dag som det stod klart att Simba lämnar blåränderna, så förlängde en annan spelare sitt kontrakt med tre år. Nämnligen Trimi Markoli. Något som jag tyckte var väldigt oväntat p.g.a Trimi i nuläget är långtidsskadad. I kontraktet står det att han har möjlighet att utlånas till en annan klubb vilket troligtvis lär hända inom kort. 

-Jag är jätte nöjd, jag har spelat här i åtta år och vill fortsätta, säger talangen till Dif.se.

 


Får dembo kliva ner från sin tron?

- Jag vet att jag kan vara lika bra. Det är knappt någon skillnad alls på träningar längre. Det är klart jag tror på att kunna ta förstaplatsen i år.
Så säger andra målvakten Tommi Vaiho i en interljuv med Fotbolldiekt.se under gårdagen.

Frågan är, finns det någon relevans i dom orden?

Enligt min åsikt ser jag inte det i nuläget. Pa dembo som under fjolåret gjorde en av sina bättre säsonger efter ett par ojämna år bakom sig, ser ganska stabil ut. Han är dessutom kapten i nuläget vilket gör det ännu svårare att rubba hans plats i mål. Tommi som fick stå nio matcher förra året visade enligt mig inget större intryck då. Jag tror inte Tommi Vaiho knipper första platsen än men han är fortfarande ung och framtiden ser ljus ut för hans del.




 


provspelare i januari?

Turerna om olika spelare som är på väg till Djurgården är många. Fansen ropar efter en ny yttermitfältare, medans styrelsen verkar se över backsidan. Som bekant så kommer den amerikanska mittbacken Gale Agbossomonde träna med blåränderna. Även en mycket lovande mittfältare vid namn Teferi Tedla kommer dyka upp på träningarna under januari månad.

Frågan är, erbjuds dom kontrakt?
 
Kvalitet finns hos dom bägge utan tvivel. Mittbacken Gael som är given i USA U-20 trupp och som till och med hunnit spela en A-lags match för landslaget trots sin ringa ålder känns mycket intressant.
Etrit Terifa är en mycket lovande talang från sammarbetsklubben Vasalund. DIF är inte ensamma om att rycka i 20-åringen. AIK är en av flera klubbar som har hört av sig och är villiga att erbjuda kontrakt. Kan dif möjligtvis vinna dragkampen om yttern?


Mot oändligheten!

Gör nu nystart för denna blogg som man länge haft ideer om att skapa. Min vilja är att uppdatera denna så ofta som möjligt och ämnet ska självklart handla om den klubb som ligger mitt dunkande hjärta närmst, närmare bestämt Djurgårdens IF.  

2011 ser ut som ett ljust år för blåränderna. Även fast sportchef Stefan Alven gått ut och sagt att inga större nyförvärv ska inhandlas så har en stor satsning på ungdomsleden gjorts. Under årets gång lär vi få se många nya ansikten i form av det "yngre djurgården". Ser mycket intressant ut ifrån mina ögon.

Järnkaminerna och blue saints fyller dessutom otroliga 30 år i Djurgårdens tjänst, så många spektakulära arengemang från deras sida inväntas med glädje! 

Mot oändligheten - och vidare!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0